BASTA!

In januari was Anouk te gast in De Wereld Draait Door om over haar laatste concerten te praten. Anouk is niet makkelijk met journalisten, heeft het hart op de tong en laat zich niet allerlei formats of journalistieke trucjes aanleunen. Bekijk:  Anouk bij DWDD.

Aan tafel zitten verder Matthijs van Nieuwkerk en Giel Beelen. Van Nieuwkerk is aanvankelijk op zoek naar concensus door over Chares Aznavour te praten. Lukt niet echt, Anouk is fan maar vond een concert maar saai. Van Nieuwkerk schakelt  abrupt over naar een ander onderwerp: Anouks’  laatste optredens? Na die optredens  is het ‘basta’, volgens Matthijs: afgelopen met Anouk op het podium. ‘Basta’ roept de associatie onomkeerbaar en definitief op. Té definitief voor Anouk. Ze kiest geïrriteerd de aanval: “Wil je dat zo graag?” (op 2 minuut 20) De toon is gezet. Van Nieuwkerk komt sterk terug en dikt het definitieve en het ‘basta’ nog eens aan door het woord “onbegrijpelijk” te laten vallen over Anouks afscheid. Uiteindelijk valt het woord Basta vier keer en blijft sterk aan Anouk kleven. De kracht van de herhaling en een vette soundbite!

In de derde minuut een volgende confrontatie: Van Nieuwkerk komt met de term ‘boekhouderig’ en suggereert dat Anouk pas met een lege beurs in zicht gaat kijken hoeveel optredens er nodig zijn om die weer gevuld te krijgen. Boekhouderig klinkt weinig rock & roll en Anouk laat zich provoceren (3.30). De provocatie werkt: het gesprek krijgt passie die het verdient. Hoogtepunt zit wat Het Derde Oog betreft op 5.20. In de vaart van het gesprek geeft Anouk graag toe dat ze bij “haar kop op de TV laat zien”  om de laatse kaartjes voor haar concert te slijten.  Van Nieuwkerk kan niet anders zeggen dan dat dit wel heel eerlijk is. Anouk is aan zet en deze fase van het gesprek is de opmaat naar een frustratie uit het verleden. Er is blijkbaar een akkefietje geweest tussen Van Nieuwkerk en Anouk (beledigd? betatst?) waar side kick Giel Beelen buitengewoon nieuwsgierig naar is. We krijgen het niet te weten, maar het gesprek staat op spanning! De gesprekspartners hebben elkaars nieren geproefd en het gesprek gaat -enigszins voorspelbaar-  over relaties, sex en twitter gedrag. Er wordt over en weer geflirt.  Anouk zingt wat.  Op het eind krijgt het gesprek weer wat prettig chagrijn. Goed voor het entertainment gehalte. Anouk word omschreven als een oud moeke (12.40) die de vele bandleden die ze in de loop der jaren heeft versleten weer op een podium om zich heen weet te verzamelen. Een mooi item waarbij sounbites en confronterende vragen gebruikt worden om het gesprek vaart en spanning te geven. Het Derde Oog is er dol op!

Our writers can plow it all – they solitary return custom-written essays and insure that you get top grades in counter. essaywriter.org scam The tag, which erstwhile conveyed the suppositional transcendency of whiteness European males, has outlived its utility. We offer highschool timbre, non-plagiarized, personalized papers that play any requirements you may get been presumption by your teacher

No comments yet.

Geef een reactie