Bange man….

Het NOS journaal haalt burgemeester Van der Knaap uit Ede voor de camera om te verklaren waarom hij een voorlichtingsbijeenkomst over asielzoekers heeft afgeblazen. Niet bepaald een item waar je anno 2016 lekker mee kunt scoren op de populariteitscurve, maar wel goed voor de kijkcijfers van het NOS-journaal. Met dit idee in het achterhoofd zouden de alarmbellen moeten afgaan op de afdeling communicatie van de gemeente Ede. Niet dus! Ze hebben liggen slapen, waardoor Van der Knaap overkomt als een bange bestuurder die zwicht voor mogelijk boze burgers. Een korte analyse van de beelden: door zijn sterke bril worden zijn ogen angstig groot. Zijn tekst bevat geen heldere boodschap, of het moet ‘het was ’t mij niet waard?’ zijn geweest. Zijn stem kent geen klankkleur waardoor hij amechtig overkomt. Door een iets hoger camera standpunt wordt Van der Knaap klein en gedwongen omhoog te kijken. En door de haast waarmee alles wordt uitgesproken lijkt ‘t alsof de duivel ‘m op de hielen zit.  Dat maakt Van der Knaap in dit item tot een krachteloze bestuurder die voor de leeuwen wordt geworpen. Een goede begeleiding op inhoud en non verbale communicatie  had veel kunnen voorkomen.  

, , , , , , , , ,

No comments yet.

Geef een reactie