Ruziënde ombudsmannen

Twee ombudsmannen die elkaar publiekelijk in de haren vliegen betekent spektakel in de media. Het gevecht tussen de nieuwe ombudsman Reinier van Zutphen versus de geslepen oud-gediende Marc Dullaert levert vermakelijke televisie op. Archie analyseert op Radio 1 hoe een chique instituut zichzelf door de modder haalt.
Van Zutphen wil als nieuwe Nationale Ombudsman met een eigen club beginnen. Daarin is geen plaats meer is voor de  flamboyante en populaire kinderombudsman Marc Dullaert, ondergeschikt aan Van Zutphen. Maar die laat zich als oud gediende niet zomaar wegsturen. In ‘the battle’ die volgt laat Dullaert Van Zutphen  alle hoeken van de kamer te zien. Elke fout die de nieuwe baas kon maken is864x486 gemaakt. We zien Van Zutphen wegrennen voor een draaiende camera. In paniek “Dat is een verkeerde vraag”, roepen. Een dag later volgde bij Nieuwsuur een schutterige poging tot herstel. Geen heldere kernboodschap, geen goede  voorbereiding, lichaamstaal wat één en al ongemak uitstraalde: het wordt door grootinquisiteur Twan Huys direct afgestraft. Van Zutphen schrompelt ineen als een leeglopende ballon.
En de gewiekste Dullaert? Die draagt zijn slachtofferschap in stijl. Uiteindelijk kan je je afvragen wat dit voor De Nationale Ombudsman betekent.

No comments yet.

Geef een reactie