De nog-net-niet president: onbeschaamd effectief

Je zou het onbeschaamd, ongemanierd, manipulatief en zelfs een vorm van machtsmisbruik kunnen noemen: de manier waarop de nog-net-niet president Donald Trump een vraag van een CNN verslaggever weigerde op zijn eerste persconferentie sinds tijden. Trump regeerde met zijn wijsvinger en walste over het journaille heen. Hij was boos over het verspreiden van het verspreiden van -in zijn ogen- ‘nep-nieuws’… Deze verdeel en heers-strategie leidde tot  verontwaardiging van zo’n beetje alle media: van links tot rechts, wereldwijd. Zo ga je niet met de media om! Maar voor de nog-net-niet president Trump was het bijzonder effectief. Hij was wederom alom aanwezig en gaf een duidelijk signaal af: als je mij belazert kom je achteraan in de rij te staan. Dat is niets nieuws; een onwelgevallige journalist die stukjes maakt die een organisatie niet bevalt wordt door de afdeling communicatie voor korte of langere tijd in de ijkast gezet. En hoe machtiger de organisatie, hoe meer pijn dat doet. En Trump…die wordt alleen maar machtiger met al die aandacht.

No comments yet.

Geef een reactie